Почиње 11. Међународни студентски фестивал фолклора

На овогодишњем, 11. по реду, Међународном студентском фестивалу фолклора, који се одржава од 16. до 20. јула, у организацији Студентског културног центра из Ниша а под покровитељством општина Владичин Хан, Бела Паланка, Књажевац, Ражањ, Ћуприја, Града Ниша и Градске општине Медијана, представиће се ансамбли из осам земаља и седам градова и општина Србије.

У Владичином Хану концерти ће бити организовани од 17. до 19. јула на теренима Спортског центра „Куњак“ са почетком од 20 часова и 30 минута.

Учествоваће: La academia de danzas folcloricas “Bolivia” из Ла Пазе – Боливијa, Fa „Folklorika“ из Софије – Бугарска, Folk dance group „Makedones“ из Солуна – Грчка, Tsu University 2, fling georgians из Тбилисија – Грузија, F.D.T. of Zhejiang conservatory of music из Жејанга – Кина, La coyolera из Сан Хозеа – Костарика, Estampas de Mexico из Гвадалахаре – Мексико и ансамбли из Србије.

Од домаћих ансамбала публици ће се представити КУД „Бранислав Нушић„ из Владичиног Хана, академски фолклорни ансамбл “ОРО” Студентског културног центра Ниш, Фолклорни ансамбл КУД „Ремезијана“ Установе културе Бела Паланка, Фолклорни ансамбл „Коло“ Дома културе Књажевац, ГКУД „Железничар„ из Ћуприје, Фолклорна група „Сава Јеремић„ из Ражња и КУД „Вила„ из Новог Сада.

Share.