ПУПС: Сепаратистичка игра без границе

Поводом Скупштине албанских одборника у Бујановцу саопштењем за јавност огласио се ГрО ПУПС-а у Врању које преносимо у целости:

Декларација коју су усвојили албански одборници са југа Србије, на својој Скупштини, прошле суботе у Бујановцу, није ништа више од наставка сепаратистичке игре без границе. Они су се, несумњиво на сигнал из Приштине, састали да траже нешто што бити не може. Јасно им је, заправо, да су Прешево, Бујановац и Медвеђа српске оптиме, да су они држављани Србије и да сва права и обавезе могу да остварују у држави Србији једнако као и сви њени грађани. И они сва та права и више него што су предвиђена било којим међународним прописима и стандардима у потпуности користе. Због тога нису ни могли да дефинишу које им је то људско, грађанско, лично или колективно право ускраћено, наводи се у саопштењу Гро ПУПС-а у Врању.

Они у декларацији, коју су усвојили, спомињу некакав принцип реципротитета у њиховим правима овде са правима Срба на Косову и Метохији. Међутим, сваки студент права могао им је објаснити да се принцип реципроцитета примењује међу званичним државама. А, они знају или би требало да знају да је Косово и Метохија и по Уставу Србије и по Резолуцији 1244 и по свим могућим међународно правним прописима нераздвојни део државе Србије који је привремено под старатељством дела међународне заједнице и НАТО пакта.

Према томе, могу албански одборници из ове три српске општине, на југу Србије, да наставе своју сепаратистичку игру без границе у функцији стварања некакве замишљене велике Албаније што овде на Балкану једноставно тако нешто није допуштено никоме. Наш им је савет да се ману тог ћоравог посла, и да са својом државом Србијом озбиљно приону на посао како би се створили услови за бољи и мирнији живот свих грађана у тим срединама. Тиме би се ублажио велики одлив и грађана албанске националне припадности који у потрази за бољим животом са српским пасошима одлазе у развијене европске земље, стоји у саопштењу Гро ПУПС-а у Врању.

 

 

Share.