Рекордна заинтересованост за летовања у Србији

Акција доделе ваучера од 5 хиљада динара за субвенционисани одмор у Србији је због рекордног одзива грађана завршена 5. јула, два и по месеца пре предвиђеног рока, што показује да је ова мера подстицаја домаћег туризма успешно реализована и ове године.

Како објашњава Срђан Савић из врањске филијале „Еуротурса“, дезинформација је да систем ваучера зависи од туристичких агенција, то је акција Републике Србије и реализује се у сарадњи са Јавним предузећем „Пошта Србије“.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација доделило је свих 100.000 ваучера за субвенционисано коришћење годишњег одмора у Србији, чиме су искоришћена сва буџетска средства намењена за ову акцију у 2018. години. Најтраженије дестинације за реализацију ваучера биле су Сокобања, Златибор, Врњачка Бања, Пролом и Рибарска бања, док су највеће интересовање за ову врсту субвенционисаног одмора показали становници Београда, Ниша, Новог Сада, Панчева и Крагујевца.

Међу грађанима заинтересованим за коришћење ваучера највише је било пензионера, а затим следе запослени чија примања не прелазе 60.000 динара и незаполена лица. Ваучер може користити само лице на чије име ваучер гласи. Корисник ваучером може плаћати само услугу смештаја. Процедура је таква да се попуњена пријава са потребном документацијом искључиво подноси преко шалтера Јавног предузећа “Пошта Србије“.

Грађанима је на располагању било 1.220 категорисаних угоститељских објеката, што је за 34 одсто више него прошле године. Овогодишња акција требало је да траје закључно са 15. октобром, али је због рекордног одзива грађана завршена раније.

Подели: