Квалитетни и модерно дизајнирани ђонови за домаће и страно тржиште

Производња доњих делова обуће може да буде профитабилан посао o чему говори и пословање врањског предузећа Хив-Кенда фарбен, чији је већински власник позната италијанска компанија. Широк је асортиман производа, а од 2005. године Хив је почео са производњом лепила за обућарску и индустрију намештаја.

Хемијска индустрија у Врању је једно од најстаријих предузећа са традицијом у производњи доњих делова обуће дужом од 6 деценија и међу првима је на југу Србије које је успешно приватизовано. Капацитети су данас у потпуности упослени, а производе високог квалитета и дизајна пласира домаћим, али и купцима из Италије, Словеније, Босне и Херцеговине, Македоније и Албаније.

-Добро смо познато име у индустрији ђонова и водећа фирма на Балкану, а оно што нудимо трижишту јесу континуирана и квалитетна производња, каже Раде Новковић, директор Хива и додаје да стално раде на иновацијама и добром дизајну.

 

Укупна производња до краја године биће милион и 200 хиљада пари доњих делова обуће, а посебно се води рачуна о квалитету сировина и праћењу нових технологија.

За Хив је важно што је успостављена сарадња са Геоксом, једним од познатијих произвођача обуће на југу Србије.

По високим стандардима послује и фабрика за производњу различитих врста лепила чији су дневни капацитети од две до три тоне, а сировина се купује из Италије. Хемијска индустрија у Врању има 85 запослених, а просечна зарада је 38 хиљада динара.

Подели: