Атомско склониште и Генерација 5 први пут наступили у Владичином Хану

На отварању овогодишњег „Оverload“ фестивала у Владичином Хану, хрватски хард рок састав из Пуле, Атомско склониште, први пут је наступио јужније од Лесковца. Велику пажњу публике привукла је и Генерација 5, док су се поред њих представили и мање афирмисани бендови.

Пре самог наступа, разговарали смо са фронтменом групе Атомско склониште, Бруном Лангером, који је обећао да ће са својим колегама дати све од себе како би публика била задовољна, јер је продукција савршена, што је први предуслов за то.

–        Свако време носи своје. Мени је оно време драго јер је то било златно доба рокенрола, а ја свирам преко 50 година. Драго ми је да и данас постоји публика која воли овај музички правац, а спадам у људе који тврде да свака генерација има право на своју музику. Не кудим оне који не воле или не слушају рокенрол – рекао је Лангер  и нагласио да рокенрол има своју мисију и носи поруку, а порука мора увек бити позитивна.

 

Лангер је мишљења да на младима свет остаје и да је будућност рокенрола светла.

–        Ја сам за то да се да простора и млађим бендовима који свирају рокенрол, јер ће у супротном он нестати. Дати им под заједничким сунцем барем комадић музичке светлости. Они су музички спретни и имају добре идеје. Када су млађи бенови са нама не памтим им сва имена, али знам да има прекрасних момака који одлично свирају рокенрол – истакао је фронтмен групе Атомско склониште.

Разговарали смо и са Драганом Јовановићем Крлетом из Генерације 5 и сазнали да је и овај рок састав у Владичином Хану први пут.

–        Ја долазим из рокенрол миљеа. Рођен сам половином прошлог века и управо је ово музика моје младости. Иако сам био окружен и хармоникама и фрулама, наслушао сам се и народњака али ме привукао рокенрол због гитаре. Рокенрол се повукао из градова у пасиву, односно у мање урбане средине и ту је остао. Ви сте захавћени делом тога, јер да није вас, ми данас не бисмо ни свирали. Ја не кажем да је ова нова музика боља или гора, само је дефинишем као једно глобално испирање мозга. Њима је сада мерило колико ће пара да зараде и лајкови на друштвеним мрежама. Али ово је свет ком ми припадамо – казао је Крле.

Директор УСЦ Куњак, Владица Додић, рекао нам је да су фестивал посетили гости из региона, Србије али и суседних земаља.

–        Посебно нам је задовољство што су капацитети преноћишта у оквиру базенског комплекса скоро пуни. Гости кажу да су задовољни храном и услугом. Бајкери и кампери имају могућност да током трајања фестивала бесплатно посећују градски базен. Бројни волонтери су се потрудили да им боравак у Владичином Хану олакшају, те могу да им помогну шта год да им затреба – рекао је Додић.

За данас су заказане бајкерске игре, а потом и њихов дефиле улицама града са почетком од 19 сати.

Вечерас ће, са почетком од 19 сати и 30 минута, наступити Кербер, Дејан Цукић и Спори ритам бенд, ди-џеј Марко Настић, затим Црвени картон, Jolly Jumper, Panican Whyasker, Flying, Košnjak brothers band и ХБ колеге.

Подели: