Суперлигашки стадион за Динамо у Врању

Повод конференције за медије руководства Града Врања и управе ФК Динамо била је најава изградње суперлигашког стадиона капацитета од око 10.000 седећих места. Конференцији је претходио састанак председника Србије Александра Вучића са Шефом стручног штаба и председником Динама, Драганом Антићем.

–        Пуно ми је срце било када ми је председник рекао да хоће да нас подржи и да нам направи стадион. Врање мора да живи и ради и да се кроз спорт развија. Ово је највећа инвестиција у последњих неколико деценија. Градска власт је максимално уз Динамо, сарадња ће бити још боља и већа. Захваљујем се рукводству Града Врања, посланику Булатовићу и државном секретару Драгану Стевановићу који су „посредовали у реализацији“ ове идеје – рекао је Драган Антић.

Народни посланик Славиша Булатовић је приликом свог обраћања истакао да руководство града не би могло да се избори са актуелним проблемима без озбиљне помоћи државе.

–        Град је Динаму много помогао. 17 милиона динара у овој години је отприлике као да је Град Београд дао милијарду Црвеној Звезди или Партизану. Ова помоћ од стране председника Вучића је још један доказ у низу да је држава присутна на југу Србије и да им је стало да се и Врање развија као центар Пчињског управног округа – нагласио је Булатовић.

Заменик градоначелника Врања Ненад Антић рекао је да руководство Града Врања има моралну обавезу да подржава Динамо, да пронађе спонзоре и уреди целокупну спортску инфраструктур и да им је циљ да овај фудбалски клуб остане у Супер лиги Србије и благовремено игра куп УЕФА.

–        Иако је било несугласица, имали смо успоне и падове али сарадња свакако постоји. До изградње стадиона не би дошло да није било председника Вучића. Фудбал треба да се игра и у Врању, и у Суботици, и у Зајечару, и у Неготину, и то је добро за целу Србију. Наша помоћ ФК Динамо ће бити још боља и у квалитативном и у квантитативном смислу, јер је овај пројекат од велике важности и превазилази спортски контекст. Изградња новог стадиона је огромна капитална инвестиција – истакао је Ненад Антић.

Градски већник за спорт Ненад Ђорђевић казао је да је ФК Динамо постигао историјски успех и да град никада није имао клуб у том рангу такмичења.

–        Град је то препознао јер му значи, али је ово велика ствар за читав Пчињски округ. Уз подршку председника Вучића све је до детаља сагледано и анализирано јер желимо да Динамо буде стандардни прволигаш у наредном периоду. Уз подршку државе, он ће бити понос свих нас – рекао је Ђорђевић.

Он је додао и да ће реконструкција градског стадиона у Врању у Улици Косовској бити готова у року од две године, а тај рок истиче 22. новембра ове године.

Share.