Свечаност за ђаке и кадете војних школа и Универзитета одбране

Са територије Пчињског и Косовско-поморавско управног округа у војне школе Универзитета одбране Министарства одбране примљено је девет кандидата.  За њих је у Дому војске у Врању организован свечани испраћај. Свечаности су присуствовали представници Војске Србије, града Врања, кандидти и чланови њихових  породица.

Свечаност поводом испраћаја ученика и кадета који ће се од јесени образовати у војним школама и факултетима почела је интонирањем химне Боже правде. Као и сваке, и ове године за упис у средњу стручну војну школу, војну гимназију и академију, као и војномедицински факултет  конкуренција је била веома велика. Након строге селекције, са територије Града примљено је шесторо кандидата, из општине Бујановац двоје, а један кандидат је из Kосовског поморавља.

-Одбрана отаџбине за српски народ одувек је била више од обавезе и представљала је израз части и достојанства, а војничка униформа је дубоко уткана у традицију и свест – рекао је потпуковник  Бранислав Стојановић, начелник Одељења за планирање припрема за одбрану, Регионалног центра Министарства одбране Ниш.

У име градског руководства, срећан почетак школске године пожелео је  заменик градоначелника Ненад Антић

Свечаност је другу годину заредом уприличена у организацији Регионалног центра Министарства одбране Ниш, у циљу промоције војног позива и добровољног служења војног рока са оружјем. Kао новина, уз пригодне поклоне, ове године свим примљеним кандидатима обезбеђене су бесплатне карте за одлазак из Врања, које им је уручио генерални директор „Kавим Јединство“ Горан Стојановић.

Подели: