Пријем за Прву трубу Гуче, Стефана Младеновића

У градској кући у Врању градоначелник др Слободан Миленковић и градски већник Дејан Ивановић организовали су пријем за Стефана Младеновића и чланове његовог оркестра. “Пронели сте глас Врања и доказали да се ипак, најбоља труба свира у нашем граду, у Горњој Чаршији,“ истакао Миленковић на пријему.

Звуци победничке трубе одјекивали су главним  улицама Врања, јер је Оркестар на челу са Стефаном Младеновићем радост и задовољство победе поделио са Врањанцима најпре испред фонтане код Поште, а потом је продефиловао шеталиштем и засвирао испред Градске куће. Градоначелник Миленковић је честитао Младеновићу на освојеном трофеју,  уручио му значку града Врања и члановима оркестра предао пригодне поклоне.

Веома сам срећан  јер сам оправдао очекивања и породице и града , рекао је овогодишњи лауреат Сабора у Гучи Стефан Младеновић.

Kонкуренција у Гучи је ове године била јача него икада, 20 оркестара и капелника се борило за трофеј и тиме је награда значајнија, чуло се на пријему.“ Био сам најсрећнији човек на свету у тренутку када је Стефан проглашен за најбољег трубача у Гучи“, истакао је Ненад Младеновић, Стефанов отац.

На пријему је истакнуто да се у породици која наставља традицију оркестра Бакије Бакића, налази 13 Првих труба Гуче, 10 награда за најбољи оркестар и једна Златна труба, а укупан број трофеја са Сабора у Гучи је рекордан, чак око 100.

 

 

Подели: