Већници прихватили Нацрт Одлуке о изради Нацрта Статута Града

На данашњој  седници Градског већа  већници су прихватили Нацрт Одлуке о приступању изради Нацрта Статута Града Врања и именовали Kомисију за израду Нацрта новог Статута. Нови Статут биће усклађен са изменама Закона о локалној самоуправи и мораће да га одобри ресорно министарство.

Усвојен је и Правилник о поступку одобравања програма којима се остварују потребе и интереси грађана у области спорта, који прецизира оправдане трошкове спортских организација и обавезује клубове и организације да подносе финансијске извештаје и то најмање једном годишње. Према речима чланице Градског већа Зорице Јовић, усвојен је и Предлог Правилника о измени Правилника о ближим условима, критеријумима, начину и поступку за остваривање права на накнаду трошкова за вантелесну оплодњу  у 2018. години.

Чланови Већа усвојили су и Предлог Одлуке о покретању поступка за давање у закуп пословног простора у јавној својини прикупљањем писаних понуда, а односи се на простор у Дому културе, површине 100 метара квадратних Чланови Већа усвојили су и Предлог Решења о образовању Организационог одбора за реализацију Првог међународног филмског фестивала „Мост“, као и Захтев ПД “7. јули Промет” за уређење простора на Тргу братства и јединства, а формиране су и Kомисије за процену штете на пољопривредним земљишту, на грађевинским и инфраструктурним објектима у приватној својини. Прихваћен је и предлог Одлуке о одређивању оспособљених правних лица од значаја за заштиту и спасавање на територији Града Врања, а правни оквир је Закон о ванредним ситуацијама.

 

Подели: