Михајловић: Биће утврђена одговорност за обрушавање зида

-До краја године имаћемо завршен Коридор 10, ка истоку и југу. За мене су важна два задатка – да Коридор завршимо и да буде безбедан и друго, да се утврди одговорност за обрушавање зида, на чему ћу инсистирати – изјавила је данас потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

Она је изјавила да је поред природних фактора, сигурно учествовао и људски и да ће се и те како сазнати ко је одговоран.

-Најважније је да је санација одмах почела, трајаће неколико месеци. Такође, треба да знате да када се прво обрушавање догодило, наложили смо да се провере све косине, има их стотинак на Коридору 10, од тога 20 најтежих. Добили смо извештаје експерата из Светске банке, израђен је пројекат санације и кренуло се у реализацију, али галерија која би спречила обрушавање није стигла да се заврши – рекла је Михајловићева.

Потпредседница Владе је додала да је за њу на првом месту безбедност Коридора и да ће инсистирати на томе да се утврди да ли је први пројекат из 2010. године био добар, зашто је било потребно да се једанаест пута препојектује, као и због чега је дошло до пропуста.

Извор: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

Подели: