Последње припреме за иградњу станова за припаднике снага безбедности

Државни секретари у министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, и одбране Александра Дамњановић и Бојан Јоцић, представници Грађевинске дирекције Србије и Саобраћајног института ЦИП данас су посетили Врање, где су разговарали са градоначелником др Слободаном Миленковићем о преосталим активностима, које треба предузети до половине септембра када у Врању почиње изградња станова за припаднике станова безбедности.

-Врање и Ниш биће први градови у Србији, у којима ће почети реализација овог веома значајног пројекта. Морам упутити похвале градоначелнику и надлежним службама, који су на време и благовремено обавили све потребне активности у надлежности локалне самоуправе – истакла је државна секретарка Александра Дамњановић.

Како се чуло на састанку завршни пројекат за грађевинску дозволу је урађен. Разговарало се о изради пројеката за преостале пратеће инфраструктурне објекте, попут саобраћајнице, топловода, водоводне, канализационе и атмосферске мреже, који су у завршној фази.

Састанку су присуствовали командант 4. бригаде Копнене војске пуковник Слободан Стопа, представници Електродистрибуције, Водовода, Телекома, Одељења за ванредне ситуације и Новог дома.

Државни секретари заједно са градоначелником обишли су локације, где ће се градити станови за припаднике снага безбедности. У Врању ће у првој фази бити изграђено 186 станова.

Извор: Градски сајт

Подели: