Врањски таленти на интернационалном такмичењу у Београду

Полазнице Регионалног центра за таленте Врање пласирале су се на Светско такмичење ICYSSS које се одржава у Београду од 24. до 29. августа. Марта Булатовић, ученица ОШ „Предраг Девеџић“ у Врањској Бањи такмичиће се из историје, ученице трећег разреда Гимназије „Светозар Марковић“ у Сурдулици Марија Петровић и Анђела Савић опробаће своја знања из географије и историје. На ово међународно такмиче одлази и још једна Сурдуличанка, Ревека Пијевац, ученица другог разреда Техничке школе „Никола Тесла“. Она ће се такмичити из психологије.

-Ово је први пут да полазнице Центра за таленте учествују на једном тако престижном интернационалном такмичењу. Од 14 Центара за таленте у Србији, поред Београђана, једино су полазнице из Врања обезбедиле пласман за учешће на овом престижном такмичењу – истакла је Данијела Стојменовић Трајковић, директорка Регионалног центра за таленте у Врању.

Интернационална конференција младих научника – друштвене науке је специфично индивидуално такмичење истраживачких радова из психологије, социологије, географије и економије.

Подели: