Трговиште обележава Дан ослобођења у Другом светском рату и Дан општине

Пригодном свечаношћу обележен је Дан ослобођења у Другом светском рату и Дан општине Трговиште. Служена је Света Литургија и помен палим борицима и ослободиоцима Трговишта, док су венце и цвеће крај споменика палим борцима у Другом светском рату положили Ненад Крстић председник општине Трговиште са сардницима, представници Војске Србије, ПУ Трговиште, СУБНОР-а Врања и Трговишта, БИА и представници српске заједнице из Македоније.

У име Владе Србије венце и цвеће положили су Славиша Булатовић народни посланик из Врања, Бојан Стевић државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе и Срећко Пејковић начелник Пчињског управног округа.

 

У оквиру Дана ослобођења у Другом светском рату и Дана општине Трговиште, Ненад Крстић председник општине Трговиште и Данијела Гвозденић представница компаније „Nivea“ свечано су отворили модерно и безбедно игралиште захваљујући „Niveinom“ пројекту “ Где нам расту деца“. Грађани Трговишта учествовали су он лајн гласању и тако прикупили највећи број гласова сразмерно броју становника у односу на друге општине.

„Nivea“ игралиште испуњава највише српске и европске стандарде о безбедности дечјих игралишта, односно избора справа и сигурносне подлоге, тако да ће најмлађи становници Трговишта моћи безбрижно да се играју и друже.

У великој сали Дома културе приређен је и пригодни програм који је почео химном хора ОШ „Бранко Радичевић“ из Трговишта и минутом ћутања. Свечаности су присуствовали Дарко Глишић председник Извршног одбора СНС и председник општине Уб, Славиша Булатовић и Ненад Митровић народни посланици, Бојан Стевић државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе, др Слободан Миленковић градоначелник Врања, његово преосвештенство Епископ врањски господин Пахомије, председници општина и градова са којима Трговиште сарађује и многобројни грађани.

Уручене су и петнаестосептембарске награде, а у име награђаних обратио се Дарко Глишић председник Извршног одбора СНС и председник општине Уб и Његово Преосвештенство Епископ врањски Господин Пахомије. Најбољим ученицима уручена су признања и новчане награде у износу од 40.000 динара, док су уручене значке и захвалнице отаџбине војницима који су добровољно служили војни рок од 2011. до 2016. године.

 

Подели: