У Здравственом центру у Врању побољшан квалитет хране

Конзервирана и готова јела са којима пацијенти нису били задовољни у Здравственом центру Врање више неће бити на јеловнику болничке кухиње.

-Исхрана је врло важна за побољшање здравственог стања пацијента и то великим делом. Посебно водимо рачуна о правилној исхрани где нутрициониста одређује исхрану и саставља јеловник у односу на различите болести. У Здравственом центру Врање у просеку се дневно припремају оброци за око 250 пацијената, рекла је др Љиљана Антић в.д. директора Здравственог центра Врање. У плану је нова опрема за кухињу попут нове машине за млевење меса као и обнова комплетног посуђа које се користи при сервирању оброка пацијентима.

Како би побољшали транспарентност управљања, руководство Здравственог центра омогућило је још један начин контроле квалитета, могућност да сви пацијенти, чланови њихових породица, као и запослени могу да анонимно или лично са потисом, оцене и дају повратну информацију руководству како су задовољни исхраном у врањској болници.

Извор: сајт Здравственог центра Врање

Share.