Дуално образовање шанса за ђаке и послодавце

У сали Начелства  у Врању потписани су уговори између послодаваца и директора средњих стручних школа о ангажовању ученика који се школују по систему дуалног образовања. Потписивању уговора присусуствовали су градоначелник др Слободан Миленковић, председник Регионалне привредне коморе Јабланичког и Пчињског округа, Горан Јовић са сарадницима и градски већници Зорица Јовић и Небојша Зупанчић.

-Један од главних циљева руководства града је и континуирана развојна политика, кроз укључивање и развој радне снаге као једне од кључних претпоставки економског развоја, рекао је на скупу градоначелник др Слободан Миленковић.

Успостављање функционалног образовања и ревитализација привреде на локалу започети су увођењем четири нова образовна профила у три средње школе којима је обухваћено 90 ђака. Практични део наставе биће реализован код 21 –ог послодавца. Ученици ће након завршеног средњег образовања моћи да се укључе у процес производње, што је веома важно за подстицај развоја привреде. Иначе, Врање је међу првим градовима у Србији у којем је дуално образовање почело да се примењује.

 

Подели: