Међународни филмски фестивал „Мост“ први пут у Врању

Први Међународни филмски фестивал “Мост” биће одржан од 20. до 22. септембра, на Тргу Станише Стошића у Врању. У фокусу програма Фестивала су пројекције документарних, аматерских и анимираних филмова страних и домаћих уметника.

Фестивал је сачињен од семинара кинематографије и биоскопа на отвореном, а водиће их еминентни људи из света филма, глумци позоришта „Бора Станковић“ и чланови Школе анимираног филма из Врања. Овај догађај ће окупити младе неафирмисане уметнике и студенте Факултета уметности и кинематографије са три континента, међу којима су учесници из Русије, Белорусије, Пољске, Алжира, Хрватске, као и студенти Универзитета у Београду и Крагујевцу.

Радионице ће бити организоване у Галерији Народног музеја у јутарњим часовима, док ће у вечерњим часовима, на Тргу Станише Стошића, бити одржане пројекције документарних, аматерских и анимираних филмова.

У оквиру промоције фестивала, 19.септембра, у Руском дому у Београду биће одржан округли сто под називом „Утицај кинематографије на едукацију омладине“.

Фестивал организује Студентска унија Србије, у сарадњи са Градском управом Града Врања, Канцеларијом за младе Врање, Руским Домом у Београду, Балканском креативном групом и Јаков QMC, на иницијативу наше суграђанке Милице Јањић.

Подели: