Нова опрема за ватрогасце спасиоце

У великој сали Скупштине града одржан је састанак на којем је представљен Пројекат прекограничне сарадње између Србије и Бугарске. Скупу су присуствовали Ненад Антић, заменик градоначелника, Наташа Цветковић из Пчињског управног одбора, Драган Дончевски из Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије, Сотир Лазаров из Сектора за ванредне ситуације Бугарске, Ведран Ташковић начелник Одељења за ванредне ситуације Врање и припадници Сектора за ванредне ситуације Врања, Лесковца, Ћустендила и Перника. Присутнима се најпре обратио заменик градоначелника Ненад Антић пожелевши гостима добродошлицу.

-Овај пројекат је изузетно значајан у смислу повећања нивоа безбедности града и околине и локална самоуправа ће увек подржати овакве иницијативе. Такође, један је у низу који радимо у оквиру програма прекограничне сарадње са Бугарском, што је добра основа за продубљивање сарадње наша два народа. Завршетак изградње Регионалног центра за ванредне ситуације Врање, као и повећање кадровских и техничких потенцијала Сектора за ванредне ситуације ће такође допринети јачању капацитета за одбрану од елементарних непогода, рекао је Антић. На скупу је говорио и Драган Дончевски из Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије, истакавши велики значај реализације овог пројекта.

-Реч је о набавци опреме за спасавање и рад на води за Одељења за ванредне ситуације у Врању и Лесковцу. Ради се о врло специфичној опреми која до сада није постојала на овој територији. Опрема се састоји из теренских и комби возила, личне опреме ватрогасаца и ИТ опреме. Завршна вежба на којој ће бити демонстрирана употреба ове опреме биће одржана на Власини у петак 21. септембра, рекао је Дончевски. Вредност пројекта је око 600.000 евра, а финансира се из ИПА фондова Европске уније.

Подели: