Свечано отворен Филмски фестивал “Мост”

На Тргу Станише Стошића у Врању вечерас је свечано отворен Филмски фестивал “Мост” у присуству представника локaлне самоуправе и бројне публике. Реч је о међународном фестивалу који је окупио учеснике из Русије, Белорусије, Алжира, Пољске, Београда и Крагујевца. Фестивал је отвoрио заменик градоначелника Ненад Антић. „Мост“ ће трајати од 20. до 22. септембра. Пројекције филмова почињу свакe вечери од 19 часова, а публика ће бити у прилици да види документарне, анимиране и аматерске филмове.

Првo вече отоворено је филмом “Трифун бомбаш“, аутора Слађана Стојановића Френкија, затим следи филм “Праисторијско благо Србије“, аутора Србија Глобал тв и “Патријарх“ Ли Тамахорија.

У петак 21. септембра на програму су филмови “Дубоко подземље“ Мирослава Фаркаша, Блок кратких филмова учесника Међународног семинара кинематографије, “Украс света“, Стефана Красића и “Црни и Киви“ Марка Џамбасоског.  Други дан фестивала биће завршен Блоком анимираних филмова.

У суботу 22. септембра, од 19 сати биће приказан филм “Могу сам“ аутора Николе Полића, затим ,” La ciudad que canta“ Наташе и Марка Симића. Фестивал ће бити затворен пројекцијом филма ”Бескрајна поезија“ аутора Алехандра Јодоровског.

 

Подели: