Дан без аутомобила и у Врању -председник Скупштине подржао акцију

Град Врање подржао је иницијативу Сталне конференције градова и држава (СКГО), која је у оквиру Европске недеље мобилности, организовала акцију под називом „Дан без аутомобила у градовима и општинама“. У оквиру ове акције, СКГО је позвала председнике општина и градоначелнике да личним примером подрже принципе Европске недеље мобилности тако што ће у петак, 21. септембра, на посао доћи без аутомобила (пешице, јавним превозом, бициклом).

“Европска недеља мобилности је манифестација којом се промовишу алтернативни видови саобраћаја у односу на класични, моторизовани саобраћај који користи фосилна горива и добро је да се и ове године афирмишу принципи мобилности“, рекао је председник Скупштине града др Дејан Тричковић, који је личним примером подржао ову акцију.

Учешћем у Европској недељи мобилности, градови и општине из Србије се придружују Европској иницијативи у коју је сваке године укључено преко 2000 градова и општина из 45 држава са више од 250 милиона становника, који на тај начин исказују своју солидарност са принципима одрживе урбане мобилности.

Према најавама из СКГО, данашњу акцију подржали су и највиши представници Београда, Сомбора, Ниша, Шапца, Крушевца, Краљева, Сремске Митровице, Лознице, Пирота, Смедерева, Лесковца, Беле Паланке, Лапова, Осечине, Баточине, Врбаса, Мионице, Прешева, Србобрана, Бачког Петровца, Гаџиног Хана, Аранђеловца, Бечеја, Кањиже, Свилајнца, Бачке Тополе, Чајетине, Сокобање и градских општина Стари Град из Београда и Пантелеј из Ниша.

Извор: Сајт Града Врања

Подели: