У Здравственом центру у Врању превентивни интернистички прегледи и анализе крви

У здравственим установама широм Србије данас су организовани бесплатни превентивни прегледи. До 16 часова сви грађани, и они који из било којег разлога немају здравствено осигурање моћи ће да провере своје здравље.

У Здравственом центру у Врању организовани су интернистички прегледи, а пацијенти ће моћи да ураде и комплетне анализе крви, као и анализе туморских гинеколошких и уролошких маркера.

Прегледе ће током целог дана, у две смене, обављати лекари специјалисти интерне медицине који раде у Дому здравља и Општој болници Врање као и здравствени радници из лабораторија примарне и секундарне здравствене заштите како би омогућили заинтересованим пацијентима да у што већем броју и без чекања обаве бесплатне превентивне прегледе.

У циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о сопственом здрављу, ове прегледе организује Министарство здравља Републике Србије. До сада је, у девет акција прегледано 170 хиљада грађана Србије.

Како је најављено, сви превентивни прегледи које Министарство здравља буде организовало до краја 2018. године биће део кампање „Рак је излечив“ коју Министарство здравља организује са Радио-телевизијом Србије.

Подели: