Јапанска подршка Дому здравља Владичин Хан

Влада Јапана донирала је Дому здравља Владичин Хан рендген апарат у вредности од преко 55.000 евра. Тим поводом организована је церемонија примопредаје у конференцијској сали ове здравствене установе, на којој су говорили Тецуја Цубота, саветник Амбасаде Јапана у Републици Србији, проф. др Вицко Ференц, саветник за међународну сарадњу Министартва здравља Републике Србије, др Кристина Петровић, директорка Дома здравља и Горан Младеновић, председник општине Владичин Хан.

Овај уређај, када је у питању радиолошка дијагностика, ставио је Дом здравља Владичин Хан раме уз раме са најсавременијим институцијама које се баве рендген дијагностиком, речено је на конференцији.

Дом здравља у Владичином Хану основан је 1953. године као Дом народног здравља, а од 1982. налази се на локацији на којој је и данас, у улици Николе Тесле. Простире се на површини од 2324,5 метара квадратних и броји 188 стално запослених радника, 13 на одређено време, 59 медицинских сестара, 37 лекара, једног здравственог сарадника и два немедицинска радника.

Подели: