Одржана комеморација поводом смрти Драгољуба Митића Миткета

Комеморативни скуп поводом смрти некадашњег председника општине Врање, Драгољуба Митића Миткета, одржан је у присуству рођака и пријатеља у великој сали Скупштине Града Врања.

Да смо изгубили великог човека, а добили још већу легенду у плејади заслужних грађана, рекао је у свом обраћању градоначелник др Слободан Миленковић и додао да је Митић историју развоја модерног Врања исписао великим словима.

–        Смрт нас све изнова збуни и занеми. Овим тужним скупом одајемо почаст човеку за чије је време руковођења тадашњом општином Врање доживело златно доба. Као истакнути учесник стручног и политичког живота, направио је велики помак на економском и друштвеном плану. Његови интелектуални капацитети превазишли су не само оквире града, већ и округа.

Градоначелник је нагласио да ће рад и допринос Драгољуба Митића на развој врањског краја остати заувек запамћени, да је тешко говорити о човеку чији је легат путоказ за будућност као и да је он својим залагањем на локалу створио завидне животне услове 20. века.

–        Ово није само флоскула. Његов избор за председника Скупштине општине у два узастопна мандата пратио је Врање у врху најразвијенијих локалних самоправа. Са јасном идејом развоја, он својим одговорним радом није хтео заслуге. Срчано је улазио у сваки посао, а красила га је одговорност према другима. Сећање на Драгољуба Митића остаће трајно утиснуто и у историју нашег Града – истакао је др Слободан Миленковић.

Председник управног одбора Завичајног удружења Врањанаца у Београду ,,Жуто цвеће“, Бранислав Стојановић, описао је Митића као патријархалног човека приврженог породици.

–        У име удружења, могу да кажем да смо изгубили једног врсног члана. Иако није рођен у Врању, у Београду нисам срео човека који је толико везан за овај град. Он је био кум нашем удружењу, на његов предлог име смо једногласно усвојили. У удружењу ће остати празнина за нашим Миткетом, који је био велики Врањанац, човек, привредник – казао је Стојановић.

Драгољуб Митић Митке је преминуо у четвртак, 4. октобра, а биће сахрањен у понедељак, 8. октобра у 12 сати на гробљу Лешће у Београду.

Подели: