Дејан Манић потпредседник и члан Извршног одбора Јединствене Србије

У суботу, 6. октобра, одржана је четврта редовна изборна скупштина Јединствене Србије у Сава центру. Тим поводом саопштењем за јавност које преносимо у целости обратио се председник ГрО Јединствена Србије, Дејан Манић:

– Драган Марковић Палма изабран једногласно за председника  – Дејан Манић потпредседник

Велелепном скупу присуствовао је председник Републике Србије Александар Вучић, први потпредседник Владе и министар спољних послова  Ивица Дачић, амбасадор  Кине Ли Манцанг, амбасадори  Палестине, Кубе и Кипра, први саветници , отправници послова бројних амбасада, многобројне званице из политичког и дипломатског живота.

У свечаном делу седнице Драган Марковић Палма се обратио присутнима рекавши: „Ми из Јединствене Србије смо у протекле 4 године показали да може да се ради нешто добро за Србију, а да се притом немају министарске функције. Наш мото је поштујте оно што обећате грађанима на изборима.“ Драган Марковић је истакао, значај посете председника Вучића Кини када је договорен и извоз пилетине и да су неколико дана након тога две јагодинске фабрике у присуству кинеског амбасадора Ли Манцанга потписале уговор о извозу пилетине.

Присутнима  се обратио Александар Вучић који је казао: „Хвала Јединственој Србији што је у тешким временима била уз Србију и доносила тешке одлуке и што се борила и није бежала од одговорности. На томе вам бескрајно хвала господине Марковићу, хвала и СПС-у.“

Први потпредседник Владе,министар спољних послова Србије Ивица Дачић је рекао да се Србија од 2012. године, од када је садашња коалиција на власти, променила „до непрепознатиљивости“, те да је превазишла тешку ситуацију.

Након свечаног, почео је радни део скупштине.

Скупштину је чинило  3750 делегата из 140 градских и општинских одбора широм Србије.

Из Врања је присуствовало 300 делегата.

За председника Јединствене Србије једногласно је изабран досадашњи председник Драган Марковић Палма. За једног од потпредседника изабран је председник Гро ЈС Врање, Дејан Манић Манда.

Чланови  новог сазива  Главног одбора Јединствене Србије из Врања су  Дејан Манић председник ГрО ЈС Врање, одборници Горан Стојковић, Ивана Кажић, Катарина Милановић и Небојша Арсић као и Милош Стаменковић члан градског одбора такође из Врања.

Лела Стефановић председник ОО ЈС Прешево и потпредседник Бобан Филиповић као и Бранислав Лукић председник ОО ЈС Бујановац и потпредседник Слободан Трајковић такође су изабрани за чланове Главног одбора Јединствене Србије.

Дејан Манић председник ГрО ЈС Врање је новоизабрани члан Извршног одбора Јединствене Србије – наводи се у саопштењу за јавност које је упућено из Градског одбора Јединствене Србије Врање.

Подели: