Гимназијалци постигли велики успех на Биос олимпијади

Ученици Гимназије ,,Бора Станковић”, Алекса Здравковић, Емилија Петковић, Душан Ристић и Богдан Стевановић, постигли су велики успех на XXIII Биос олимпијади одржаној у Санкт Петербургу у Русији. Као једини представници из Србије, презентовали су своје радове и освојили прво и треће место у области биологије и два трећа места у области хемије.

Програм олимпијаде трајао је три дана. Првог дана је била церемонија отварања, која се састојала из културно-уметничког програма и обраћања чланова жирија и организационог одбора учесницима такмичења.

-Ове године је преминула Агни Влавионос Арвантитис, идејни творац овог такмичења, па је читава церемонија била у знаку њене комеморације. Њена идеја је била да се организује научни скуп коме неће присуствовати само научници, већ и доносиоци одлука, односно политичари, што је у ствари и концепт биополитике – појашњавају гимназијалци. Другог дана је било организовано такмичење када је велики број учесника из читавог света представио своје радове угледним научницима и члановима комисије овог научног скупа.Трећег дана је била додела диплома и церемонија затварања.

 

 

Подели: