Почиње шампионат у Другој одбојкашкој лиги „Исток“

У Првој одбојкашкој лиги играће се за викенд утакмице трећег кола, док ће у Другој одбојкашкој лиги шампионат почети тек у суботу.
Шампионат у Првој лиги за одбојкашице почео је пре две недеље, па су одбојкашице „Врања“ већ одиграле две утакмице. У првом мечу, ненадано су поражене у Врању од београдске „Роде“, да би поправни испит имале у Ваљеву против истоименог тима, где су оствариле победу. У суботу у Врањe им долази екипа „Фок“ из Новог Сада, којој је у прошлој сезони титула првака измакла, буквално, у последњим колима првенства.
Новосађанке су слабо стартовале у овогодишњем такмичењу, прва два меча су изгубиле, па је „Врање“ благи фаворит у суботу.
 Почиње и шампионат у Другој одбојкашкој лиги „Исток“ за мушкарце и за жене. У овом рангу такмичења наступиће и два врањска клуба: Одбојкашки клуб „Врање“ у мушкој и Одбојкашки клуб „Панда“ у женској конкуренцији. Женска лига има пун капацитет од 12 клубова, док мушка има само 8 клубова. У женском такмичењу поред „Панде“ из Врања, за титулу првака и пласман на квалификације бориће се и: Студент, Стампедо и Десетка из Ниша, Мајданпек, Зајечар, Књажевац, Јагодина, Пирот, Бор, Куршумлија и Дубочица из Лесковца. Екипе су по квалитету доста изједначене, па се очекују врло неизвесни мечеви, што се резултата тиче, и крајњег пласмана на табели.
У мушкој лиги је мало другачија ситуација, јер се само 8 клубова пријавило за такмичење, па ће и конкуренција за пласман на табели бити  нешто слабија у односу на женску лигу. Одбојкашице ће морати да одиграју 22 утакмице, док ће одбојкаши на терен изаћи 14 пута. У мушкој лиги поред „Врања“ играју још и : Десетка и други тим Ниша из истоименог града, Хајдук Вељко из Неготина, Радан из Лебана, два тима из Прокупља, Топличанин и Топличанин 97 и екипа из Пирота.     
Све у свему, шампионати у Првој и Другој одбојкашкој лиги биће неизвесни па се очекује велика борба  за прваке лига, као и за испадање.
Подели: