“Свет без лажи – шах и сећања“ из пера Врањанца, Зорана Манасијевића

“Свет без лажи – шах и сећања“ назив је књиге Зорана Манасијевића, која је промовисана у Врању.  Аутор је Врањанац, дипломирани инжењер електротехнике који већ годинама живи и ради у Београду и који је мајсторски кандидат у шаху.

О овом несвакидашњем и оригиналном делу на промоцији су осим аутора говорили и велемајстор Љубомир Љубојевић и шаховски тренер Зоран Стојановић из Врања.

-Ова књига јединствена је по много чему. Аутор је у њој изнео сва своја размишљања о шаху као игри, као и оцене великих играча и партија, јер шах је магична игра која је преживела сва искушења и за све нас представља једну духовну авантуру, рекао је на промоцији велемајстор  Љубомир Љубојевић.

Говорећи о књизи неминовно је било да Љубојевић говори и о шаху, јер је ово штиво и посвећено игри која се одвија на 64 коцкаста црно – бела поља.

-Књига је настала из потребе да неке ствари не заборавим, да их се сетим. Тако сам почео да се сећам и свих детаља оног тренутка када сам почео да се враћам уназад. Стварао сам паралелу између шаха и живота. Дошао сам до закључка да је шах заиста свет без лажи, рекао је између осталог аутор Манасијевић.

-Писана питким језиком, пријемчивим читаоцу ова књига представља тврђаву са јаким темељима, нагласио је на промоцији Зоран Стојановић, шаховски тренер из Врања.

 

 

 

 

Подели: