Ана Брнабић: БАТ највећи британски инвеститор у Србији

Бритиш Америкен Тобако, највећи британски инвеститор у Србији прославио је 15 година успешног пословања од приватизовања једне од водећих српских фабрика дувана ДИВ Врање. Свечаном обележавању јубилеја присуствовали су и председница Владе Србије Ана Брнабић, високи представници компаније, генерални директор БАТ – а за Србију и Црну Гору, Сотирис Костурос и директор фабрике у Врању, Ричард Вреденберг, као и комплетно руководство града.

Честитајући петнаестогодишњицу успешног пословања  у Србији премијерка Ана Брнабић се уједно и захвалила Компанији Бритиш Америкен Тобако што је имала поверење и што је свих ових година улагала у Србију. Од приватизације Дуванске индустрије Врање 2003. године до данас, БАТ је уплатио више од 2 милијарде евра у буџет Републике Србије путем пореза и акциза. Прошле године овај допринос износио је 280 милиона евра. И то грађани Србије треба да знају, нагласила је она.

На свечаности у врањском БАТ –у  директор фабрике Ричард Вреденберг изразио је задовољство пословањем и постигнутим резултатима у Врању, нагласивши да је ова фабрика постала стратешки значајна за цео регион.

И у наредном периоду  наставићемо са трендом  улагања и запошљавања и у другим сегментима пословања на домаћем тржишту, нагласио је Сотирис Костурос, генерални  директор Бритиш Америкен Тобака за Србију и Црну Гору.

Свечаности у БАТ -у претходио је састанак премијерке са менаџментом компаније и обилазак производних погона.

 

Подели: