Медицинска школа у Врању прославила свој дан

Медицинска школа у Врању, назив “Др Изабел Емсли Хатон“ носи од 2011. године, у част жене која је била главни лекар јединице “Америка” за време Првог светског рата. Током рата, као и у годинама које су уследиле грађани Врања имали су част да их на путу опоравка усмерава др Емсли Хатон, чуло се на свечаности поводом дана Медицинске школе.

-Осим што одајемо пошту хероини Великог рата, ми данас и сумирамо резултате које смо постигли између два рођендана. Поносана сам што могу да поделим са вама значајне резултате које наши ученици постижу на бројним такмичењима, како из општеобразовних, тако и стручних предмета. Надам се да ће наши ученици и у годинама које долазе наставити путем хуманости и доброте, рекла је честитајући Дан школе, директорка Гордана Јовановић.

У културно уметничком програму наступили су хор и ученици школе, а Дан школе био је прилика и за промовисање новог броја часописа Медицинар Врање. Свечаности у Дому војске присуствовали су градоначелник Врања др Слободан Миленковић са сарадницима, командант 4. бригаде Копнене војске бригадни генерал Слободан Стопа, председник општине Младеновац, др Владан Глишић са сарадницима, професори и ђаци школе, као и бројни гости.

Подели: