Одржани избори за представнике националних савета за националне мањине

Бирачка места за непосредне изборе за чланове националних савета националних мањина затворена су синоћ на време, а изборни дан протекао је, како је саопштено из РИК-а без уочених неправилности. На територији града Врања гласало се на седам бирачких места, а право гласа имало је две хиљаде 923 бирача.  Гласање је одржано у основној школи „Доситеј Обрадовић“, Народном универзитету у Врању, Комбинату „Цвеће“ и Основној школи „Предраг Девеџић“ у Врањској Бањи, школама у Павловцу и  Горњем Требешињу и месној заједници у Големом селу. У Врању су за Савете националних мањина   гласали бирачи  ромске, бугарске и словеначке националне мањине. Листа “То смо ми” Владимира Захаријева остварила је убедљиву победу на изборима за Национални савет Бугара, док је листа „Свеевропски ромски покрет“ такође добила велики број гласова 89,16 одсто.

Рок за утврђивање и објављивање извештаја са укупним резултатима избора је 96 часова од затварања биралишта, односно, 8. новембар у 20 часова.

У Прешеву је 40 одсто уписаних бирача гласало за једну од шест понуђених листа за чланове Националног савета Албанаца. Општинска изборна комисија је обрадила сва бирачка места, и према прелиминарним подацима највише гласова, 35,51 одсто, освојила је странка актуелног председника општине Шћиприма Арифија, Алтернатива за промене.

У Бујановцу је, према прелиминарним подацима, највише гласова добила Партија за демократско деловање актуелног председника те општине, Шаипа Камберија, затим Демократска партија и Алтернатива за промене.

 

 

Подели: