Нови производни погон Симпа у Зубином Потоку почетком наредне године

На отварању 56. Међународног сајма намештаја, опреме и унутрашње декорације у Београду, генерални директор компаније Симпо која је традиционално излагач на овој манифестацији, Слађан Дисић, најавио је отварање производног погона у Зубином Потоку на Косову и Метохији почетком наредне године, где ће посао добити 71 радник. Такође је говорио и о припремама за УППР ове компаније.

Компанија Симпо у свом пословању, према Дисићевим речима, има пуну подршку, материјалну и људску, Владе Србије и председника Александра Вучића, као и Министарства привреде који су разумели геостратешку и привредну позицију Симпа.

Нови производни погон биће отворен у Зубином Потоку на Косову и Метохији, радиће претежно за извоз, односно тржиште Немачке и за Скандинавске земље. Упослиће 71 радника, док тренутно у Бујановцу ради 266, у Прешеву 60, а у Сурдулици 70 људи.

У компанији Симпо актуелан је УППР, односно унапред припремљен план реорганизације.

Заједнички циљ Владе, Министарства привреде и компаније Симпо јесте да се матична фирма и повезана друштва припреме за процес приватизације и затим га успешно спроведу, како би могли да нормално функционишу.

Спроводећи УППР, на основу првостепеног решења Привредног суда у Лесковцу од 24. јула, у наредној години фабрика Симпо биће у потпуности реконструисана и модернизована, што ће створити услове за позитивно пословање, као и бржи и продуктивнији рад са нижим трошковима.

Подели: