Вукосављевић : До краја године нова медијска стратегија и расписивање конкурса за наредну годину

Министарство културе и информисања очекује да ће у буџету за 2019. годину бити предвиђена много већа средства којим ће ово министраство располагати. План је да се конкурси за доделу средстава за реализацију пројеката у култури и медијима распишу већ у децембру по усвајању републичког буџета, рекао је приликом посете Врању, ресорни министар Владан Вукосављевић. Он је нагласио и да би до краја године требало да буде завршена и нова медијска стратегија, која би требало да донесе и нова решења, која ће унапредити медијску сцену у Србији.

-Шта ће се наћи у новој медијској стратегији зависиће од дијалога медијских удружења и изазова који су стављени пред радном групом формираном за израду овог важног документа, који ће да одреди начин функционисања медијске сцене у Србији. Очекујемо да ће овим документом бити прецизирани не само медијски закони већ и квалитет садржаја који се емитују, пре свега у медијима са националном фрекфенцијом, каже Владан Вукосављевић, министар културе и информисања.

Значај информисања на локалу је веома велики, истиче министар Вукосављевић, као и да ће локалне самоуправе морати да нађу начине да се убудуће више средстава одваја за финансирање локалних медија.

Министар Вукосављевић очекује да ће министарство на чијем је челу  у наредној години имати већи буџет.

-Стојимо на становишту да држава мора за културу из године у годину да издваја више, иако сматрамо да није све у новцу. Новац  јесте битан али не можемо и само увек да се позивамо на средства. Постоји и квалитет извештавања и садржаја који се нуде, наглашава министар културе и информисања Владан Вукосављевић.

 

Подели: