У четвртфиналу Купа Србије за фудбалере, сурдулички Радник игра у Београду са Црвеном Звездом

Жреб је одлучио да се у четвртфиналу Купа Србије у фудбалу у Београду састану Црвена Звезда и Радник из Сурдулице. На састанку у Токију, Међународни Олимпијски комитет донео је одлуку да кик бокс буде олимпијски спорт.

У кући фудбала у Старој Пазови извучени су парови четвртфинала фудбалског Купа Србије. Уз присуство свих осам представника клубова, четвртфиналиста, жребом је одлучено да суперлигаш из Пчињског округа, Радник из Сурдулице игра са Црвеном Звездом у Београду. У остала три меча састаће се: у Крушевцу, Напредак- Партизан, у Суботици ће Спартак дочекати Младост из Лучана, док ће у Нишу играти Раднички и Војводина из Новог Сада. У овој фази Купа Србије игра се једна утакмица, док ће се у полуфиналу играти два меча. Четвртфиналне утакмице на програму су 13. марта наредне године. Термини полуфиналних мечава су 17. април и 15. мај, а финале је на програму 30. маја 2019.године.

Суперлигаш из Сурдулице, Радник, тренутно у шампионату Супер лиге бије битку за пролазак у плеј оф. Тренутно су сурдулички фудбалери на 10.месту са 19 бодова. Да би ушли у плеј оф Сурдуличани би требало да освоје, у регуларном делу првенства, најмање осмо место.То им неће бити нимало лако јер је тренутно испред њих на деветом месту Мачва из Шапца са бодом више и два Новосадска клуба Пролетер на седмом и Војводина на осмом месту са по 25 бодова. До краја године, Раднику предстоје још три утакмице и то две у Сурдулици против Рада из Београда и Бачке, док су гости Мачви у Шапцу. На први поглед не много тежак распоред али треба у сваком мечу ићи на победу. На пролеће, Радник очекују још 9 утакмица, па је сваки епилог могућ. Други део шампионата Супер лиге заказан је за 16. фебруар наредне године.

На састанку у Токију, Извршни одбор Међународног Олимпијског комитета донео је одлуку да се кик бокс уврсти у олимпијске спортове. До сада кик бокс није био члан породице олимпијских спортова. Вако федерација кик бокса имаће задатак да у наредном олимпијском циклусу своје циљеве и задатке прилагоди вредностима Олимпијског покрета, како би кик боксери учествовали на Олимпијадама. Вако федерација кик бокса има 7 дисциплина и оне су све подједнако признате и имају исти третман. Осим овог признања, кик бокс као спорт, је уврштен и у програм Светске конвенције у Банкококу, као спорт Светских игара, као и у програм Европских универзитетских игара, које ће се наредне године одржати у Загребу.

Подели: