Михајловићева: За мене је безбедност ауто-пута кроз Грделичку клисуру најважнија

-За све нас је најважније да ауто-пут кроз Грделичку клисуру буде безбедан и док „Коридори Србије“ не буду рекли да је све сигурно, ниједан метар пута неће бити пуштен у саобраћај. Да ли ће неко да се љути на нас због недеље или две, нека се љути, мислим да је свима нама у интересу да све буде безбедно, јер све ово радимо за грађане и не само за наредну, већ за следећих 50 година – изјавила је потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

Она је, у укључењу у јутарњи програм РТС-а, рекла да је највећи део Грделичке клисуре под асфалтом, али да се ради на још пар критичних тачака.

-За нас је веома важно што смо овде јер много реалније можемо да видимо који су проблеми на тих неколико критичних тачака на којима се ради у Грделици, а заиста јесу критичне, будући да је највећи део Грделичке клисуре под асфалтом – 24,3 км од 26,5 км су под асфалтом. Грделица је суштински готова, али постоје две-три тачке које су критичне и на којима се ради дан и ноћ. Била сам у ноћном обиласку, ви видите да људи заиста раде и да не може више од тога. Неке ствари у природи не можете да победите – рекла је она.

Потпредседница Михајловић је додала да се највише ради на косини 2, али да је већина тога готова, укључујући и мост Џемин До висок 62 м.

-Још једном да нагласим, ради се 24 сата, али када прођете Грделичком клисуром, ви пролазите једним велелепним ауто-путем. Већина тога је завршена, али без те две-три тачке не можемо да пустимо пут у саобраћај. Жеља инвеститора, извођача, надзора али и свих нас је да до краја године прођемо кроз Грделицу, али најважније је, и то је један од разлога зашто смо ту, да све буде безбедно и ја сваки свој састанак започињем управо реченицом да је најважније да пут буде сигуран, то нам је свима у интересу. Мислим и да је мање важно за било кога да ли ће то бити за недељу, две или четири, важно је да имамо један леп, велелепан, модеран и пре свега сигуран пут – рекла је министарка Михајловић.

Подели: