Михајловићева са Светском банком у Грделичкој клисури: Партнерство које доноси резултате  

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се у Грделичкој клисури са шефом Канцеларије Светске банке у Србији Стивеном Ндегвом, са којим је разговарала о завршетку Коридора 10, а потом заједно са њим обишла деонице ауто-пута финансиране из кредита Светске банке. Михајловићева је истакла да је Коридор 10 одличан пример сарадње државе, “Коридора Србије”, локалне заједнице и наших међународних партнера.

-Коридор 10 је најважнији инфраструктурни пројекат за Владу Србије, а са Светском банком имамо дугогодишње партнерство које је на сваком пројекту до сада показало резултат. Због тога ми је драго што смо данас заједно овде и што обилазимо деоницу дугу 5,7 км која је готово завршена. Надам се да ћемо заједно прославити и званично пуштање у саобраћај Коридора 10”, изјавила је Михајловићева. Потпредседница Владе додала је и да је укупна вредност уговорених радова на јужном и источном краку Коридора 10, које је уз гаранције Владе финансирала Светска банка, 204 милиона евра.

Стивен Ндегва честитао је Влади Србије и потпредседници Михајловић на успешно обављеном послу, рекавши да посао није био лак али да је посвећеност државе, инвеститора и извођача радова за сваку похвалу.

-Драго ми је да сам данас у Грделици са потпредседницом Владе, да заједно обилазимо све што је урађено. Задовољан сам јер изградња ауто-пута значи и економску корист за мештане овог краја, како током градње коридора, тако и у будућности”, рекао је Ндегва.

Шеф Канцеларије Светске банке похвалио је и сарадњу општине Владичин Хан са Владом Србије и посебно истакао лепоту осветљеног моста Врла, који представља један од симбола Србије и овог краја.

Подели: