Новинарски сафари кроз Грделицу

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и директор „Коридора Србије“ Зоран Бабић организовали су „Новинарски рели кроз Грделицу“, како би се видело шта је до сада изграђено на овом аутопуту као и на деоницама на којима се још одвијају радови. Новинарске екипе обилазе неколико локација: Косину 2, Тунел Предејане, Петљу Предејане, Момин Камен,Тунел Манајле, мост Џемин До и мост Врла.

-Ви сте први возачи који су прошли ауто-путем кроз Грделичку клисуру, чију изградњу завршавамо. Желела сам да дођете и сами видите шта је све урађено, да видите шта су све наши радиници овде урадили и како су се борили са природом да би изградили овај ауто-пут. И желим да пренесете своје утиске грађанима Србије како све ово изгледа, да им ви испричате како сте доживели све ово, јер ви ћете сутра да се возите овим ауто-путе”, рекла је Михајловићева новинарима после обиласка.

Она је истакла да прошле године није било ниједног метра асфалта у Грделичкој клисури, а до 2014. градња на овом делу Коридора није ни започета. Од укупно 26,3 километра, данас је под асфалтом 24,5 километара.

-Најважније је да ауто-пут буде безбедан и док се у то не уверимо нећемо га пустити у саобраћај. Извођачима поручујем да то што се сутра наш тим Министарства враћа за Београд не значи да се врло брзо нећемо видети поново. Нема опуштања, видимо се убрзо! Доћи ћу поново да проверим како се ради, тако да нема довиђења, већ видимо се, додала је Михајловићева.

В. д. директора „Коридора Србије“ Зоран Бабић рекао је да је пре две године Грделичка клисура била природна лепота, а да је данас краси модеран ауто-пут, са мостовима, две петље, два тунела.

-Ушли смо у последњих 1,5 одсто свих радова и томе смо потпуно посвећени”, рекао је Бабић.

Потом је уследио њихов састанак са градоначелником Врања др Слободаном Миленковићем, начелником Пчињског управног округа Срећком Пејковићем, председником Градске општине Врањска Бања Драганом Сентићем и председником општине Трговиште Ненадом Крстићем.

 

Подели: