Отворен P(h)antomfest – Међународни фестивал пантомиме

Заједничким извођењем пантомимичарске тачке пресецања замишљене црвене врпце од стране секретарке Међуопштинске организације глувих и наглувих Врање Снежане Симоновић, директора фестивала Небојше Новковића и председника скупштине града Врања Дејана Тричковића свечано је отворен P(h)antomfest – седми Међународни фестивал пантомиме у Дому војске у Врању.

Уследила је премијера представе пантомиме под називом „Одлуке“ у режији Трајчета Гјоргиева, настала у продукцији Фестивала. Након „Одлука“, изведена је представа талентованог бугарског пантомимичара Филипа Дончева „Kруг живота“.

За други фестивалски дан најављен је наступ Роберта Поста, чувеног америчког пантомимичара и комичара, који ће извести несвакидашњу представу „Постово комично позориште“. Постово гостовање омогућила је Амбасада Сједињених Америчких држава у Београду.

Фестивал ове године у потпуности остварује свој циљ тако што у представи заједно глуме чујућа и глува лица, чиме се кроз пантомиму у потпуности брише разлика између њих.

Подели: