Kривична пријава за запосленог у Симпу

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, поднели су кривичну пријаву против запосленог у привредном друштву „Симпо“ из Врања због постојања основа сумње да је починио кривично дело проневера у обављању привредне делатности. Осумњичени се терети да је током ове године продао намештај физичким лицима и да ту продају није евидентирао кроз фискалну касу, већ је новац задржао за себе.

Он је осумњичен да је на овај начин оштетио предузеће за 2.490.188 динара.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Врању, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, поднели су кривичне пријаве против 17 особа због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.

Пријаве су поднете против двојице одговорних лица београдског предузећа „TQL0“, одговорног лицa каћке Агенције за истраживање тржишта и испитивање јавног мњења „DNA INTERNATIONAL“,идејног творца пројекта УГ „TQL ELITE KLUB“ из Београда, као и 13 одговорних лица агенција за пружање маркетинг услуга и испитивање тржишта.

Сумња се да су они на основу формиране пирамидалне структуре удружења „TQL ELITE KLUB“ путем чланарина и продаје комплета извесних публикација, остварили зараду у износу од 69.231.589 динара. Потом су, како се сумња, тако стечени новац путем маркетиншких агенција кроз фиктивне послове пружања маркетинг услуга  испитивања тржишта, извлачили из легалних токова и присвајали га. На овај начин они су, како се сумња, оштетили буџет Републике Србије за 15.374.571 динара на основу необрачунатих и неуплаћених јавних прихода.

Подели: