Председник Вучић: Албанцима није стало до поштовања права и правде

После много година претњи званично је формирана такозвана војска Косова на илегалан протиправан начин, рекао је председник Србије Александар Вучић обраћајући се јавности на ванредној конференцији за медије, преноси РТС. Председник Вучић је рекао да су то урадили у супротности са међународним правом и у супротности са својим уставом и показали да им није ни најмање стало до поштовања права и правде већ до провођења голе силе.

-Закључили смо да су формирањем војске Косова све урадили у супротности са међународним правом и њиховим илегалним уставом. Овим потезом угрозили су и мир и безбедност. Србија је упутила захтев за седницу Савета безбедности, спреман сам да као председник присуствујем тој седници, навео је Вучић. Излагао сам се ризику и личном и политичком и сваком говорећи колико нам је преко потребан мир и компромис. Вучић је поручио Србима са Косова да ће Србија имати снаге да их заштити.

Председник Србије, који је и врховни командант Војске Србије обишао је јединице Војске Србије на непознатој локацији и говорио им о њиховим задацима, преноси РТС.

 

Подели: