У ЗЦ у Врању 12 акција превентивних прегледа

И ове недеље, 16. децембра, у врањском Здравственом центру организовани су превентивни бесплатни здравствени прегледи у циљу ране дијагностике и промоције превенције здравља.

Као и претходних и овог пута акцију спроводи Министарство здравља у више од 100 здравствених установа, међу којима је и Врање. У периоду од 8 до 16 часова сви грађани, чак и они без здравственог осигурања, могу да обаве офталмолошки преглед у Дому здравља у Врању, пулмолошки на Грудном одељењу врањске болнице, као и да ураде тумор маркере дебелог црева у болничкој лабораторији.

-Ово је 12 по реду акција и пацијенти до 16 сати могу да обаве све ове прегледе без заказивања и упута, па чак и без здравствене књижице, каже директорка Здравственог центра др Љиљана Антић.

Она додаје да су на Грудном одељењу ангажовани и специјалисти, пнеумофизиолози из АТД -а у Врању. Веома је важно да се пацијенти након ових прегледа упућују на даље анализе уколико је налаз сумњив.

Пацијенти истичу значај ових прегледа јер не морају да одлазе по упуте код изабраног лекара, већ се директно сусрећу са специјалистом за одређену област.

Подели: