Тим који побеђује

На конкурс Војвођанске банке ,,Одговорно у заједници“, који се бави подршком развоја у образовању пријавило се и удружење ,,Наш свет, наша правила“, које су чинили ученици и професори Гимназије ,,Бора Станковић”. Тим из Врања бавио се једном од актуелних тема нашег друштва- унапређењем образовања и васпитања.

-Жељни знања и иновација наш тим је предложио ,,Савремени кутак“ тј. учионицу подељену на 20 образовних зона. Идеја и иницијатива потекла је од колеге Александра Ђорђевић, професора ликовне културе, који сматра да корелација свих предмета у настави може функционисати као људско тело. У финалу од 24 кандидата пројекат ,,Савремени кутак“ освојио је друго место. У одбрани рада учествовале су Јефимија Најдић ученица четвртог разреда и Гордана Николић професорка биологије и координатор еко секције. Отварањем и реализацијом овог кутка остварујемо подстицајну средину за осмишљавање нових идеја, дигитални маркетинг за ученичко предузетништво, рекла је директорка школе Сузана Мишић Станковић. Тим су чинили ученици: Ђорђе Стојановић, Емилија Стојменовић, Вања Трајковић, Катарина Ристић, Ања Кафеџијска, Сташа Цветковић , Милан Станимировић, Емилија Миленковић, Кристина Миленковић , Стефан Рангелов, Новак Ђурић, Данијел Стоиљковић, Јефимија Најдић и професори Гордана Николић и Александар Ђорђевић.

-Ово је сјајна прилика да путем програма Војвођанске банке унапредимо наш рад, а донација од 30 рачунара олакшаће подучавање и преношење знања ђацима, истакла је професорка Гордана Николић. Директорка школе је додала да су ученици Гимназије и њихови ментори још једном потврдили да су својим радом и креативним идејама тим који побеђује на свим нивоима.

Подели: