Врањски одбојкашки ветерани у своју ризницу трофеја додали још један у Струмици

Рукометашице Врања, после дугог низа година, имале су једну од најбољих полусезона од када се игра женски рукомет у Врању. Први део шампионата завршиле су на другом месту, одмах иза Ђердапа из Кладова. Одбојкашки ветерани Врања победили су на турниру у Струмици.

Полусезона у Првој рукометној лиги, група Исток, завршена је прошле недеље. Јесењи првак је Ђердап из Кладова, који је освојио 21 бод, док су се на другом месту пласирале рукометашице Врања. Са девет победа и са само два пораза и 18 освојених бодова, Врањанке су имале једну од најбољих полусезона од када се игра женски рукомет у Врању. Стабилизација клуба направљена је на почетку сезоне, тренер Итић је направио млад, али одличан састав рукометашица, и уз добар тренинг, постигнути су одлични резултати. Младе снаге које предводе Митић, Спасић, Смиљковић и остале рукометашице су доказале да је пред њима велика перспектива и да ће како буду стасавале, резултати бити још бољи. Поред млађих рукометашица клуба, главна полуге тима су две најискусније играчице Горица Крстић и капитен тима Маја Тошић. Све оне чине одличну целину и уз добар тренинг су показале да су израсле у озбиљан клуб. На пролеће ће имати великих шанси да конкуришу за прво место, јер им Ђердап бежи само три бода а остале конкуренте, Житорађу и Радана из Лебана се већ побеђивале. Овај добар резултат врањских рукометашице је у толико и значајнији, јер лига у којој играју , после дуго времена, има пун капацитет од 12 клубова. Сада је пауза у шампионату и прилика да се врањске рукометашице што боље припреме за други део и за искушења која их очекују.

Бивши одбојкаши Врања, који су оформили тим ветерана, већ неколико година успешно наступају по турнирима широм бивше Југославије. Играли су на  турниру у Македонији у Струмици и освојили су прво место. Били су најбољи у конкуренцији тимова из Разлога из Бугарске, Тетова и домаћина Струмице. Врањски ветерани су у своју ризницу трофеја додали још један, јер су већ освајали пехаре на турнирима у Београду, Пули, Матарушкој Бањи, Скопљу и Будви.

 

Подели: