Нова премијера врањског театра

“Станојло међу женама“ назив је нове представе коју је по тексту Соње Богдановић на сцену врањског театра поставио Спасоје Ж. Миловановић, а која ће премијерно бити изведена сутра, 26. децембра у 20 сати на сцени Дома војске, чуло се данас на прес конференцији.

-Ово је пета представа у овој години, односно трећа у сезони, рекао је Ненад Јовић, директор Позоришта.

-Након једне савремене драме и једног класика какав је Бора Станковић, одлучили смо се да на сцену поставимо једну комедију и верујем да ће се допасти публици, истакао Бојан Јовановић, уметнички руководилац.

Спасоје Ж. Миловановић већ годинама сарађује са Позориштем “Бора Станковић“ и сматра да се глумцима и свима који раде у овој институцији културе треба одати велико признање, јер раде у немогућим условима. Ово позориште је прави доказ да ко у чуда верује тај чуда и ствара, нагласио је Миловановић.

-Зашто “Станојло међу женама“ у овом тренутку? По мени ово је један од најдуховитијих текстова који се бави мушким шовинизмом и женским феминизмом. Ово је прича о мушко – женским односима, али и о овдашњем менталитету. Комад је довољно занивљив и необичан тако да смо се поигравали на сцени, рекао је на прес конференцији редитељ Миловановић. Он је истакао и да је Соња Богдановић свој текст поклонила врањском ансамблу, односно уступила бесплатно.

Глумци не скривају задовољство што су још једном имали прилику да раде са Спасојем Ж. Миловановићем. Сматрају да је ова комедија другачија од оних које су до сада радили, као и да има све што данашњем гледаоцу треба.

Директор Јовић и редитељ Миловановић овом приликом још једном су упутили велику захвалност свима који помажу рад и опстанак врањског позоришта.

Подели: