Премијера представе „Коштана“ у Дому војске у Врању

Премијера представе „Коштана“ биће одржана у уторак 25. децембра у 20 сати на сцени Дома војске у Врању. Према речима аутора пројекта и редитеља комада Драгана Живковића Дургета у подели је 16 глумаца, а насловну улогу, Коштану, тумачи Наталија Илић, ученица друге године врањске Гимназије.

-Мој циљ је да кроз креативан рад, сачувамо од заборава део нашег нематеријалног културног наслеђа, стару врањску песму, и стару врањску реч. Да кроз представу оживимо атмосферу  и  догађаје тог времена, људе који су једнако као и ми данас волели, мрзели, славили, туговали, рађали се и умирали. Да не заборавимо ко смо, и ко су нам били преци. Уједно желим да кроз овај пројекат сви ми актери дамо допринос и вратимо публику у позориште, на један прави уметничкки доживљај, јер верујемо да се из бројних разлога, а пре свега након што је зграда позоришта изгорела,  број гледалаца позоришних представа у Врању, смањује – рекао је Живковић.

Костиме за овај комад радила је Јованка Михајловић, а сценограф је Мирослав Илић. Музику су радили Срђан Томић Крле, Ненад Тодоровић и Станиша Трајковић. Избор песама у комаду радили су Драган Живковић и Ивана Тасић Митић док су за кореографију биле задужене Милица Костић, Тања Цветковић и Ирена Станковић, која и игра у комаду.

Пројекат  “Коштана“ је подржао Град Врање као пројекат из области културе, које Град финансира , а осим пријатеља представе, партнер у реализацији овог пројекта је и Позориште „Бора Станковић“.

– Ово је моја укупно седма режија на Омладинској позоришној сцени, а пре комада „Коштана“, радио сам представе „Певци, „Мечка“, „Млаћници и плаћеници“, „Стојанке беле Врањанке“, и „Др“ у сарадњи са младим глумцима аматерима окупљеним око Петра Милосављевића и аматерске позоришне трупе „Оптимисти“ – рекао је аутор пројекта и редитељ комада Драган Живковић Дурге.

Подели: