Успешна спортска годину за Школу фудбала Престиж из Врања

Један од најмлађих спортских колектива у Врању, Школа фудбала Престиж, са успехом завршава ову годину. Учешће у Мини макси лиги и гостовања у суседне земље, само су неке од активности овог колектива. А Радник из Сурдулице припреме за други део шампионата у фудбалској Супер лиги почеће 9. јануара.

Школа фудбала Престиж из Врања, успешно је завршила календарску годину. Тренери клуба на челу са Јоцом Ристићем и њихови играчи одиграли су у овој години, 125 утакмица на теренима у Србији, а гостовали су и у иностраннству. Селекције Престижа три пута су биле у Бугарској, у Софији, Монтани и Благоевграду, где су одмериле снаге са својим вршњацима. Гостовали су млади играчи Престижа и у Македонији и играли на турнирима у Струмици, Пандев купу у Скопљу и у Куманову. Редовни су учесници свих турнира и акција у Врању и околини, где играју предигре својим старијим колегама. Стални су учесници и  Мини макси лиге, већ неколико година имају и одличне резултате. У текућој сезони четири селекције Престижа играjу Мини макси лигу и надају се пласману у следећу фазу такмичења. Врло талентована генерација дечака рођених 2007. године изабрана је да представља селекцију Фудбалског савеза Региона Источне Србије. Ристић и његови сарадници са младим фудбалерима организовали су преко 20 хуманитарно едукативних акција у којима су спојили спорт, хуманост и културу. У школи фудбала Престиж, тренутно тренира 140 дечака и девојчица од 6 до 12 година. На заједничком дружењу које организују на крају сваке календарске године најавили су да желе да укључе у рад што више деце у наредној години.

Суперлигаш у фудбалу, Радник из Сурдулице, припреме за пролећни део шампионата почеће 9. јануара. Први део базичних припрема обавиће на својим теренима у Сурдулици а онда ће у топлије крајеве, у Турску. Тренер Милановић, са сарадницима ће десетак дана у Сурдулици припремати своје фудбалере за оно што их очекује у познатом турском летовалишту. Експедиција Радника ће у Турској боравити од 20. јануара до друге недеље фебруара и тамо ће одиграти неколико контролних утакмица, како би се што боље припремили за наставак првенства. Циљ Радника је улазак у Плеј оф, јер су тренутно на деветом месту са 28 бодова, а само првих осам клубова иде у доигравање за првака државе и она гарантују опстанак у лиги.

Подели: