Велико интересовање за “Коштану”

У препуној сали Дома војске у Врању премијерно је изведена представа „Коштана“ по тексту Борисава Станковића у режији Драгана Живковића Дургета, који је и аутор овог пројекта. Велико интересовање изазвало је извођење “Коштане”, присуствовали су представници локалне самоуправе, институција, установа и многобројни грађани.

У овом остварењу игра 16 глумаца, углавном млaђих као и оних који се аматерски баве глумом. Насловну улогу, Коштану, тумачи Наталија Илић, ученица друге године врањске Гимназије. Kостиме за овај комад радила је Јованка Михајловић, а сценограф је Мирослав Илић. Музику су радили Срђан Томић Крле, Ненад Тодоровић и Станиша Трајковић. Избор песама у комаду радили су Драган Живковић и Ивана Тасић Митић док су за кореографију биле задужене Милица Костић, Тања Цветковић и Ирена Станковић, која и игра у комаду.

Пројекат  “Коштана“ је подржао Град Врање као пројекат из области културе, које Град финансира, а осим пријатеља представе, партнер у реализацији овог пројекта је и Позориште „Бора Станковић“.

Подели: