Захвалница за Биводу на 13. Сајму етно хране и пића

На 13. Сајму етно хране и пића 2018. Привредна комора Србије – Регионална привредна комора Лесковац организовала је наступ произвођача традиционалних производа са територије Јабланичког и Пчињског управног округа. Сајам је одржан од 21. до 24. новембра 2018. године у хали 3 Београдског сајма.

Захвалница за учествовање на 13. Сајму етно хране и пића уручена је данас у Лесковцу Ненаду Зафировићу директору Фабрике за производњу воде и безалкохолних напитака Бивода доо.

Са југа Србије награђено је шест производа од четири излагача.

Своје производе презентовало је 49 излагача на заједничком штанду од тога из Јабланичког и Пчињског округа 17 излагача. Штанд ПКС-РПК Лесковац био је један од најпосећенијих штандова на сајму.

Учешће на овом, тринаестом по реду Сајму етно хране и пића узело је више од 380 учесника, који су на појединачним или групним штандовима понудили више од 2.500 различитих традиционалних прехрамбених производа, карактеристичних за ужа географска подручја, најчешће традиционалних производа, ручне израде и од органски гајених сировина, који се праве по посебној рецептури и у ограниченој количини за тржиште (тзв. национални специјалитети).

Учесници Сајма били су: Стрела доо, Фунго југ доо, Раданска ружа доо, Нелвас макс птр, Бивода доо, Ана доо Босилеград, ПГ Добривоје Станисавлјевић Сурдулица, Удружење Лесковачки ајвар (ПГ Слободан Недељковић, ПГ Милан Петковић, ПГ Гордана Петровић, ПГ Новица Горчић, ПГ Стевица Маркович) и Грчка фирма „Селлас оливе траде ЛтД“.

Сајам је својеврсна промоција најквалитетнијих производа и произвођача као и метода презентације и продаје кроз оцењивање.

Подели: