За дворанске спортове, година на измаку, била је половично успешна

За дворанске спортове, година на измаку, била је половично успешна. Рукометаши нису поновили резулат из претходне сезоне, док су рукометашице Врања имале једну од најуспешнијих полусезона. У другој половини године у Врању се није играла сениорска кошарка.

Ако је на почетку године владала еуфорија око уласка Рукометног клуба Врање 1957 у Супер лигу Србије, у новој сезони спласнула су та очекивања и клуб је ушао у период консолидације на свим нивоима. Почетак године донео је рукометашима Врања лидерску позицију на тебели Супер Б лиге Исток-Запад са 10 победа уз један пораз и са 20 освојених бодова. Тренер Љубомир Обрадовић, иначе и селектор српске женске рукометне репрезентације, имао је респектабилан састав, који је био главни кандидат за улазак у виши ранг. Међутим, очекивања се нису остварила па је Врање 1957 на крају шампионата завршило на другом месту, а у Супер лигу је отишао Нови Пазар. Ако су у првом делу имали само један пораз, врањски рукометаши су првенство завршили са четири пораза што их је коштало пласмана у виши ранг. Нова сезона донела је промену тренера и промену у играчком кадру. Нови- стари тренер је постао Дарко Станојковић, који је изменио састав тима ослонивши се на играче из сопствених редова са само неколико појачања. Јесења полусезона донела им је половичне резултате. Забележили су 6 победа и 5 пораза имају 12 бодова и налазе се на петом месту табеле. Поређења ради, у исто време у прошлом првенству имали су осам бодова више. Реалан пласман Врања 1957 у овом шампионату биће средина табеле.

У целом врањском спорту највећи помак направиле су рукометашице Врања у 2018. години,у Првој лиги Исток, где су годинама тавориле, и нису испадале само због тога што није било довољног броја клубова у лиги. У овом шампионату играју изванредно и у самом су врху табеле. На полусезони у претходном првенству, врањске рукометашице биле су на 10. месту са само 3 победе и са 6 освојених бодова. На том месту су завршиле шампионат само су до краја освојиле још 4 бода. Промена тренера донела је много боље резултате. Млад састав Врања, са неколико искусних првотимки и са тренером Милошем Итићем, успео је да пред крај 2018. године освоји треће место у лиги са 9 победа и са само два пораза. Освојиле су рукометашице Врања 18 бодова, осам више него у целој претходној сезони. У наредној години имају реалне шансе да се умешају у борбу за врх табеле.

Кошаркаши Југбаскета годину су почели на 11. месту табеле са 5 победа и 18 бодова у Првој Регионалној лиги Исток. До краја шампионата су забележили још 4 победа и пласирали су се на 12. место, чиме је обезбеђен опстанак у лиги. У новој сезони, Југбаскет се пријавио за такмичење, извучен му је и такмичарски број, али је после два неодиграна кола иступио из лиге. Такмичарска комисија казнила је врањски клуб пребацивањем у два ранга ниже такмичење и новчаном казном.

У овој сезони кошарку у Врању играју млађе категорије клубова. Југбаскетови пионири наступају у Међурегионалној квалитетној лиги Источне и Јужне Србије, док  неколико селекција Пантера наступа у  Регионалној  лиги Јужне Србије.

 

Подели: