Унија жена Општинског одбора СНС Нови Београд најенергичније осуђује претње упућене Ивани Вучићевић

Поводом претњи упућених Ивани Вучићевић огласила се и Унија жена Општинског одбора СНС Нови Београд саопшењем за јавност које преносимо у целости:

„Унија жена Општинског одбора СНС Нови Београд најенергичније осуђује јучерашње претње из арсенала претњи упућених женама – овога пута директорки и главној и одговорној уредници Студија Б, госпођи Ивани Вучићевић у којима јој се директно поручује да ће је прогутати мрак.

Директорку Студија Б треба да „прогута мрак“, према организаторима протеста, зато што је после 10 година отворила врата председнику Србије Александру Вучићу. Овим претњама Ђиласове и Јеремићеве присталице веома сликовито показују како би се разрачунавали са женама и новинарима чије извештавање није по њиховом укусу.

Вук Јеремић гласно и јасно указује на ситуације у којима се његовој жени вербално прети, али зато му не смета да позива на насиље над женама које му нису по вољи, да премијерку Брнабић назива наказом и подржи своје пријатеље који би да се обрачунавају са слободно мислећим женама.

Унија жена Општинског одбора СНС Нови Београд позива и надлежне органе да реагују и у оваквим ситуацијама – јер они који прете Татјани Војтеховски, Ивану Ивановићу и другим медијским радницима Ђиласа и Јеремића буду ухапшени одмах, што јесте добро, али они који прете Ани Брнабић, Маји Гојковић, Ивани Вучићевић, Барбари Животић, Дијани Хркаловић и многим другим слободно мислећим женама – не буду.

Српска удружења новинара не реагују. НУНС, УНС, НДНВ и остала медијска удружења не стају у заштиту своје колегинице Иване Вучићевић. Изостанком реакције показују да је дозвољено претити свакој жени која не мисли исто као Ђилас, Јеремић и Обрадовић.

А организатори протеста би могли да престану да се лажно представљају. Могли би да као друге политичке партије – изађу на изборе и покажу своју величину. Али њих то не занима. Њихов начин доласка на власт је опробан – само на улици. Само што овога пута то народ види и не прихвата“, каже се у саопштењу Уније жена Општинског одбора СНС Нови Београд.

 

Подели: