Првог дана Нове године у Врању рођене четири бебе – два дечака и две девојчице

У врањском породилишту прва беба у 2019. години рођена је 1. јануара у 10 сати и 55 минута. Девојчицу тешку 4 килограма и дугачку 55 центиметара на свет је природним путем донела Рамејса Елези из Биљаче, насеља које се налази у општини Бујановац.

Представници локалне самоуправе, помоћник градоначелника др Александар Стајић и члан Градског већа  др Мирољуб Станковић даривали су прворођену бебу ваучером у вредности од 50.000 динара и честитали срећној мајци принову као и Новогодишње и Божићне празнике.

-Желим да свим мајкама у врањском породилишту честитам срећну 2019. годину која ће, надамо се, бити боља, напреднија и много срећнија него претходна година. Такође, празнике честитам и свим запосленим на Гинеколошко – акушерском одељењу врањске болнице као и отварање новог Хируршког блока. Ова 2019. година биће изузетно добра за врањско здравство. Очекујемо почетак реновирања односно реструктуирања остатка дела болнице за који је одобрена пројектно техничка документација и очекујемо око 6 милиона евра за те намене како је и најавио председник Србије Александар Вучић. Тако да ћемо имати једну комплетну причу – једну болницу а све под истим кровом – рекао је др Станковић.

Од 2012. године градско руководство дарује бебе рођене у новогодишњој ноћи истакао је помоћник градоначелника др Александар Стајић.

-Ова новогодишња ноћ је била изузетак јер се прва беба у Новој години родила у преподневним сатима и зато смо одлучили да дођемо данас, 2. јануара како би се породиља мало одморила. Даривали смо скроман поклон у име руководства града Врања и на нама је да прворођеној беби пожелимо срећно детињство. Желим да искористим прилику да честитам свим грађанима 2019. годину и пожелим да буде много успешнија и срећнија – рекао је др Стајић.

Према речима др Данијеле Крстић неонатолога, првог дана Нове године, рођене су још три бебе, два дечака и једна девојчица. Марија Трајковић из Врања родила је дечака у 11 сати и 45 минута. У 17 сати и 35 минута породила се и Драгана Ристић из Корбевца и на свет донела такође дечака, док је Ирена Стојановић родила девојчицу у 20 сати и 23 минута.

Дежурни лекари 1. јануара у врањском породилишту били су гинеколози др Илонка Чанадић Ђелић и др Драган Величковић као и педијатар др Мирјана Стојановић.

У протеклој години у врањском породилишту рођено је 1.487 беба, за 19 мање него у 2017. години.

Подели: