Познат програм “Светосавске недеље 2019.“

Овогодишњу традиционалну и просветно-културно манифестацију ,,Светосавска недеља“ отвориће градоначелник Врања др Слободан Миленковић, у понедељак 21. јануара у 19 сати, када ће у Галерији Народног музеја бити приређена и изложба ,,Свети Сава Српски“, Историјског музеја Србије. Наредног дана, у Дому војске у 18 сати биће организовано вече поезије под називом ,,Светом Сави у част“, а од 20 сати на програму је мултимедијални сценски игроказ ,,Голгота и васкрс Србије“.

У среду 23. јануара планирано је отворање изложбе ликовних радова ученика са градског такмичења, као и одржавање приредбе ,,Ученици Светом Сави у част“, када ће бити уручене награде ученицима и организовна промоција листа ,,Срећни дани“. Током тог дана школе и вртиће посетиће писци Биљана Алавања, Стеван Милошевић и Стефан Митић. Четвртог дана манифестације, биће изведена представа ,,Пружи руке љубави“ ОШ ,,Радоје Домановић“ и Регионалног центра за таленте, и одржана промоција књиге ,,Помор и страх“ Вулета Журића.

У петак 25. јануара у Дому војске концерт ће одржати Биљана Kрстић и група ,,Бистрик“. Kако се чуло на састанку Организационог одбора, у суботу 26. јануара биће изведена представа ,,Ново знамење“ вртића ,,Бамби“, а по традицији биће одржана и духовна академија. Беседиће Слађана Ристић Горгиев, проф. др на Филозофском факултету.

,,Светосавска недеља“ се завршава у недељу 27. јануара, када ће након свете литургије, бити организоване прославе у школама, додела награда ,,Свети Сава“ најбољима у васпитно-образовном систему и одржан бал просветних радника. Манифестација у част првог српског просветитеља одржава се у Врању већ 29 година.

Извор: Градски сајт

Подели: